υπηρεσίες
Μεσοθεραπεία
Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική ενέσιμη θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος. Πρόκειται για μια μέθοδο που στοχεύει στο μεσαίο στρώμα του δέρματος και αποκαθιστά τις φθορές που έχουν επέλθει με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελεί μια σύγχρονη και ασφαλή τεχνική ανανέωσης των κυττάρων.
Πώς λειτουργεί η μεσοθεραπεία;
Το δέρμα μας αποτελείται από τρεις στιβάδες.
- την επιδερμίδα που αποτελεί το εξωτερικό τμήμα και έχει προστατευτικό ρόλο
- το χόριο που είναι το μεσαίο στρώμα και περιέχει κολλαγόνο και ελαστίνη και
- το υποδόριο, την κατώτερη στιβάδα που προστατεύει από τους κραδασμούς και αποτελείται από λιποκύτταρα.
Στο μεσαίο στρώμα του δέρματος υπάρχουν οι ινοβλάστες, κύτταρα που ρυθμίζουν την παραγωγή του κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών. Σε αυτές τις ουσίες ουσιαστικά οφείλεται η εικόνα που έχει το δέρμα μας. Με την πάροδο των ετών οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και μειώνονται σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει και να χαλαρώνει. Για να μπορέσουν τα κύτταρα αυτά να ανανεωθούν χρειάζονται βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ένζυμα. Εκεί ακριβώς στοχεύει και η μεσοθεραπεία προσώπου. Μέσω αυτής της τεχνικής μεταφέρονται όλες οι απαραίτητες ουσίες απευθείας στο μεσαίο τμήμα του δέρματος για να ξεκινήσει η ανάπλαση των κυττάρων.
Μεσοθεραπεία: Ποια η διαδικασία;
Η μεσοθεραπεία όπως είπαμε είναι μια ενέσιμη θεραπεία. Ο δερματολόγος χρησιμοποιεί μια πολύ λεπτή βελόνα και εισάγει το διάλυμα στη μεσαία στιβάδα του δέρματος, με πολλαπλές εγχύσεις στην περιοχή. Επειδή η βελόνα είναι ιδιαίτερα λεπτή, ο πόνος είναι σχεδόν μηδενικός. Μόλις οι ουσίες του διαλύματος εισέλθουν, ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης των κυττάρων.
Εναλλακτικά η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με ένα ειδικό roller, το οποίο έχει τη μορφή ενός κυλίνδρου και η επιφάνειά του είναι γεμάτη πολύ μικρές βελόνες. Το διάλυμα εφαρμόζεται με επάλειψη και καθώς το roller κυλά σχηματίζονται μικρές τρυπούλες μέσω των οποίων απορροφώνται οι ουσίες.
Τι είδους ουσίες περιέχονται στο διάλυμα για μεσοθεραπεία;
Το διάλυμα περιέχει διάφορα είδη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μεταξύ αυτών είναι :
- βιταμίνες Β: επηρεάζουν την παραγωγή κολλαγόνου
- βιταμίνη Α: συμβάλλει στην ταχύτερη αύξηση του αριθμού των κυττάρων
- βιταμίνη C: έχει αντιοξειδωτική και ενυδατική δράση
- βιταμίνη D: συμβάλλει στη σύνθεση ασβεστίου
- συνένζυμο Q10: έχει αντιοξειδωτική δράση
- υαλουρονικό οξύ
Ποια η δράση του υαλουρονικού οξέος;
Τα υαλουρονικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας χάρη στην ικανότητά του να συγκρατεί τα μόρια του νερού. Έτσι, μετά τη θεραπεία το υαλουρονικό οξύ χαρίζει ενυδάτωση και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Γενικά οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, αφού μόλις το μόριο εισέλθει στο δέρμα μπορεί να παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά, προσφέροντας σφριγηλότητα και φρεσκάδα.
Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε όποιο σημείο του σώματος έχει ανάγκη αναζωογόνησης. Συνήθως εκτός από το πρόσωπο γίνεται σε περιοχές όπως ο λαιμός, τα χέρια, το ντεκολτέ, έχοντας ενυδατική και αντιγηραντική δράση.
Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα από 18 ετών και πάνω. Οι ομάδες ατόμων που δεν αποτελούν κατάλληλους υποψήφιους είναι οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης, άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή αναρρώνουν από πρόσφατο καρκίνο, καρδιοπαθείς κ.α.
Πόσο ασφαλής είναι η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής διαδικασία, καθώς οι αλλεργίες και οι λοιμώξεις είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν. Οι παρενέργειές της είναι κάποιες μελανιές που εμφανίζονται στα σημεία έγχυσης των ουσιών, εξαιτίας της βελόνας και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην υγεία του ατόμου. Ακόμα, η μεσοθεραπεία δεν εμποδίζει τα άτομα στη φυσιολογική συνέχιση των καθημερινών του δραστηριοτήτων.
Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;
Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια περίπου είκοσι λεπτών. Το άτομο θα παρατηρήσει μια τοπική ερυθρότητα αμέσως μετά την εφαρμογή, η οποία όμως υποχωρεί πολύ σύντομα. Γενικά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προφυλάξεις και το άτομο επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες σε διάστημα περίπου δέκα ημερών η μία από την άλλη, και στη συνέχεια μπορεί να επαναληφθεί τρεις με πέντε μήνες μετά, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Η μεσοθεραπεία είναι μια επώδυνη διαδικασία;
Η βελόνες έχουν συνδεθεί στο μυαλό μας με συναισθήματα φόβου και πόνου. Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε πως η μεσοθεραπεία σε καμία περίπτωση δεν είναι μια επώδυνη μέθοδος. Η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή, ενώ παράλληλα ο δερματολόγος εφαρμόζει μια αναισθητική αλοιφή πριν την έναρξη της θεραπείας και το άτομο δε νιώθει τίποτα περισσότερο από ένα ελαφρύ τσίμπημα.